Avtalsbrott från min arbetsgivare?

Hej,
För lite mer än en månad sedan skrev jag på en överenskommelse om att min anställning ska upphöra. Upphörandedagen för min anställning är i april. I avtalet står det att jag skall vara tillgänglig för frågor över telefon från kunder och mina kollegor och jag får då disponera mobiltelefon fram till och med upphörandedagen. Nu har dock företaget utan att meddela mig bara helt plötsligt stängt av mobilen med motiveringen ”att vi är nöjda med överlämningen från dig och du behöver inte hålla dig tillgänglig för mer brådskande frågeställningar”. Det är i mitt tycke solklart avtalsbrott, frågan är dock har jag något att komma med och är det värt besväret?

Svar: Har ni avtalat om att du ska få disponera en mobiltelefon och då vara tillgänglig för frågor så gäller detta. Arbetsgivaren kan inte ensidigt ändra ert avtal. Kanske du kan prata med din arbetsgivare och påminna om ert avtal. Din arbetsgivare kanske ansåg det vara till din fördel att inte behöver vara tillgänglig och arbetsgivaren kanske inte insåg fördelen för dig att disponera telefonen. Man kan självklart ta ditt ärende vidare och du får då själv ta ställning till om det är värt besväret.

Vänligen Arbetsrättsjouren