Dra tillbaka beviljad semester

Hej,
Jag vart beviljad semester redan i mitten av mars, för Jul och Nyår. Jag var ute i god tid för att dom skulle ha tid att fixa in för jourlistor för vinter jouren. Nu när vi fick dom i slutet på augusti så har dom lagt in Jour för mig över Jul när jag redan är beviljad semester. Och det är ju inte många som kan tänka sig att byta helg heller. Så nu har jag lite problem. För nu har vi ju betalat resor hotell och aktiviteter på vårt resmål.

Kan dom lägga in jour på mig ett halvår efter det att dom beviljat min semester? Det är samma personer som sköter det hela. Och jag påtalade detta och på det svar jag fick så lät det som att det får jag lösa??

Svar: En redan beviljad semester kan arbetsgivaren inte dra in hur som helst. Finns synnerliga skäl kan arbetsgivaren dra in beviljad semester, synnerliga skäl är ett högt krav och en arbetstagare som förlorar pengar på detta genom att exempelvis missa en resa har rätt till ersättning. Du får prata med din arbetsgivare igen och förklara dina rättigheter.

Med vänlig hälsning
Arbetsrättsjouren