Sjuk under semestern

Hej,
Undrar vad som gäller… Då jag sjukanmälde mig igår till min chef, men han sa bara att jag inte behöver sjukanmäla mig då jag har semester. Då jag hade högfeber igår somna jag om, började tänka på de nu. Vårdcentralen nämnde idag att jag skulle sjuka mig. Så nu känner jag att jag behöver ett vettigt svar.
Ska jag sjukanmäla mig när jag blir sjuk på min semester? Eller e de som min chef säger?

Svar: Om du blir sjuk under din semester har du enligt 15 § i semesterlagen rätt att få de dagar du är sjuk att räknas som just sjukdagar istället för semesterdagar. Det man som arbetstagare måste göra för att detta skall ske är att kontakta din arbetsgivare direkt, vilket innebär senast då du kommer tillbaka från din semester eller enligt regler som finns för detta på arbetsplatsen. Detta innebär alltså att du har rätt att omvandla dina semesterdagar till sjukdagar, och på så vis spara de semesterdagarna.

Vänligen Arbetsrättsjouren