Flextid – vad gäller?

Hej!

På mitt jobb så tillämpar vi flextid.
Är ju bra att man kan komma senare eller gå tidigare vid behov utan löneavdrag. Nu tillämpar arbetsgivaren en regel att vid varje månadsslut så stryks alla flextimmar som överstiger 25 helt utan annan kompensation. Får dom verkligen göra detta? Är många som är sura över detta då vi är otroligt underbemannade och det knappt finns möjlighet att ta ut sina intjänade timmar. Själv blev jag av med nästan 10 timmar vid senaste månadsskiftet.

Tack på förhand.

Hej!

Flextid regleras inte i någon lag utan i kollektivavtal eller i anställningsavtalet. Till anställningsavtalet kan till exempel en handledning för arbetsplatsen finnas där flextid kan regleras. Din arbetsgivare bryter alltså ingen lag.

Däremot tycker jag att ni kan se till att jobba era flextimmar, och behövs ni längre tid än så på arbetet så tycker jag att ni ska ta upp huruvida ni bör få övertid för de timmar som ligger ovanpå flexet eller om arbetsgivaren bör anställa fler personal, för ni ska inte behöva arbeta gratis. Det strider mot god sed på arbetsmarknaden. Sätt press på arbetsgivaren att agera!

Med vänliga hälsningar,

Molly Johansson,

Arbetsrättsjouren