Rätt att ta semester under uppsägningstiden

Hejsan.
Jag har jobbat på min arbetsplats i drygt 4 år och har nu sagt upp mig. Slutar i maj. Har 11 semesterdagar i år och 18 sparade. Har nu bett om att få ta ut 6 dagar innan min sista arbetsdag men då säger min chef att det har jag inte rätt att göra eftersom jag har sagt upp mig. Stämmer det?
Alla andra som vill vara lediga under våren får sin semester men inte jag???
SVAR:
Självklart har du rätt att ta ut semester under din uppsägningstid. Däremot får inte arbetsgivaren bestämma att du måste göra det mot din vilja.
Dock är det arbetsgivaren som har sista ordet i förläggningen av semester, och denna ska ligga så att inte verksamheten påverkas negativt. Så om det är argumentet så är det svårt för dig att kräva semester.

Hälsningar Camilla Ländin
Arbetsrättsjouren