Avstå inlasning?

Jag har en timanställning i vikariebanken i förskoleförvaltningen inom kök. Jag är kockutbildad.
För några veckor sedan blev jag lasad, fick hem ett brev, jag skulle underteckna för att göra anspråk på min förtursrätt.
Det första erbjudandet kom snabbt. En förskola dit jag inte hann i tid…(07.00). Jag skulle på daglig basis blivit mellan 5-10 minuter sen. Anledningen till detta är, att jag, som ensam vårdnadshavare har ett barn som går i första klass. Fritids öppnar 06.15 och då arbetsplatsen låg en bit ut, skulle jag alltså inte hinna i tid. Jag frågade chefen där, vad hon ansåg om förseningen och fick inget svar mer än att jag själv skulle ta ställning till detta. Senare, efter ett samtal med vikariebanken, får jag informationen att ”krasst sett”, som hon uttryckte det, om jag tackar nej, kunde de avsluta mig på vikariebanken också. Jag är helt chockad och undrar om det verkligen kan gå till så här. Jag undrade även om jag kunde avsäga mig min företrädesrätt och får till svar att: så funkar det inte. Får man alltså inte ha vikariebanken som sin arbetsplats om man föredrar det, bara för att man har jobbat så länge så att man blivit lasad?

SVAR:
Om du har du har arbetat så länge så att du har rätt till en tillsvidareanställning så får du inte fortsätta som vikare mer än under en begränsad tid, detta eftersom det är arbetsgivarens (kommunens) skyldighet att ge dig en tillsvidareanställning.

Däremot så måste hänsyn tas till det faktum att du är ensam vårdnadshavare till ditt barn, och du har rätt att gå ner i tid för det. Du har också möjlighet att avsäga dig din företrädesrätt.
Jag tycker att du ska kontakta facket (Kommunal?) och se om de kan hjälpa dig att reda ut vad som gäller, och för att hitta en anställningsform som funkar för dig. Lycka till!

 

Hälsningar Camilla Ländin

Arbetsrättsjouren