Arbetsgivaren betalar inte ut lön!

Hej!

Jag jobbar som timanställd för kommunen. Min timrapportering har inte blivit inlämnad till kommunen fast jag lämnat in den med underskrift och allt så som man ska, nu har jag inte fått min lön utbetald. Jag blir bollad fram och tillbaka mellan skolan jag jobbar på och lönekontoret. Han på skolan som hanterar lönerna och timrapporterna är sjukskriven. Vet ej vad jag ska göra! Ligger efter med räkningarna också! Vad kan jag göra för att få mina pengar?

Svar:

Hej!

Att få ut lön för arbetad tid är en av de grundläggande rättigheter som du har som arbetstagare, men även en av de grundläggande skyldigheter som arbetsgivaren har gentemot dig som arbetstagare. Du bör i detta fall diskutera med din arbetsgivare kring problemet. Lönen har du rätt till att få ut. Är du fackligt bunden finns möjligheten att kontakta din fackliga organisation för mer hjälp kring detta. Är du inte fackligt bunden kan vi på Arbetsrättsjouren hjälpa dig att skicka en lönefordran till din arbetsgivare. Detta ingår dock inte i våra kostnadsfria tjänster.

Mvh
Isabella Wester
Arbetsrättsjouren

One thought on “Arbetsgivaren betalar inte ut lön!

Comments are closed.