I vilken ordning ska semesterdagarna användas?

Är det ”tillåtet” att ta t.ex. 22 dagar semester från intjänande år apr2013 – mars2014 och spara de 3 resterande OCH ta t.ex. 4 sparade dagar från tidigare år? En bekant som påstår att man FÖRST måste ha de 25 innan man tar sparade dagar.
Svar:

Hej!

Sparade semesterdagar ska tas ut i den ordning som de sparades i. De som du sparade först ska alltså även användas först. Om du har fyra dagar sparade från tidigare år så ska alltså dessa användas före de tre resterande på intjänandeår april 2013 – mars 2014.

Mvh

Isabella Wester

Arbetsrättsjouren

One thought on “I vilken ordning ska semesterdagarna användas?

  1. Cajsa says:

    Hej!

    Tycker att svaret du fick var lite otydligt, för jag tolkar det som att du med semester från intjänandeår 2013-2014 avser det som är årets betalda dagar och inte sparade dagar såsom framgår av svaret. Det är alltså helt riktigt som din bekant säger att du måste ta alla årets 25 dagar innan du börjar ta av de sparade dagarna. Med andra ord kan du aldrig spara nya dagar samma år som du tar ut sparade dagar från tidigare år. Det stämmer emellertid också att vid uttag av sparade dagar så ska de tas i den ordning som de sparats.

    Mvh
    Cajsa

Comments are closed.