Uppsägningstid under provanställning

Hejsan, jag har en provanställning som jag jobbat 2 veckor på och har nu fått reda på att jag kommit in på min reservplats på högskolan och vill börja plugga. I mitt anställningsavtal står det inget om uppsägningstid eller någon liknande paragraf . Det är ibockat provanställning samt tiden på det halvåret jag är provanställd. Jag kontaktade min arbetsgivare på e-post och han sa att jag har en månads uppsägnings tid. Vad gäller eftersom jag inte har något om uppsägningstid på mitt avtal? Vill kunna sluta så snabbt som möjligt

Svar:

Hej!

Du kan då du är provanställd gå på dagen och behöver alltså ingen uppsägningstid. Om du är bunden av ett kollektivavtal kan det dock se annorlunda ut, så mitt råd till dig innan är att kolla upp om det står någonting om uppsägningstid under provanställning i kollektivavtalet. Är ni inte bundna av något eller om det inte står någonting kring det i kollektivavtalet så har du ingen skyldighet till uppsägningstid utan kan gå på dagen.

Mvh
Isabella Wester
Arbetsrättsjouren