Uppsägningstid beroende på anställning

Hej,

Jag är provanställd på ett företag men jobbet passar inte alls mig och funderar därför att gå tillbaka till mitt gamla jobb. Nu står det ingenting om provanställning i mitt kontrakt, däremot har jag det på mejl innan kontraktet skrevs. Gäller detta då? Inget kollektivavtal finns. Jag undrar om jag nu har 1 månads uppsägningstid (som står i kontrakt vid fastanställning) eller om jag kan gå på dagen eftersom jag (enligt mejl) är provanställd?

 

Svar:

Hej!

Då kollektivavtal inte finns på din arbetsplats är det anställningsavtalet som gäller. Står det i anställningsavtalet att du är tillsvidareansälld är det en månads uppsägningstid som gäller eller enligt avtal. Står det däremot ingenting i anställningsavtalet kring anställningsform tolkar jag det som att mejlet som skickats mellan dig och din arbetsgivare där provanställning nämns är det som gäller. Om så är fallet kan du alltså gå på dagen.

 

Mvh

Isabella Wester

Arbetsrättsjouren