Konkurrerande verksamhet

Hej,

Jag har en fråga om konkurrerande verksamhet. Jag jobbar på en gymkedja(1) som personlig tränare, då jag nu har nischat mig extra inom korrektiv träning har jag också blivit inhyrd som konsult där titeln är just korrektiv-tränare på en klinik(2) som jobbar med holistisk hälsa (helhets-syn på kunderna där vi hjälper dom med allt från rehabilitering, kost, mentala problem, prestationsträning mfl). Nu påstår min chef på jobb 1 att jag måste välja för att det är konkurrerande verksamhet trots att tjänsten korrektiv tränare inte ens existerar på det här jobbet. Har jag rätt att fortsätta göra båda eller har min chef rätt att det är konkurrerande verksamhet?

Svar:

Hej!

Då du är anställd hos en arbetsgivare har du en lojalitetsplikt gentemot din arbetsgivare, vilket innebär att du inte får bedriva konkurrerande verksamhet. Det finns ingen helt klar gräns för vad som kan definieras som konkurrerande verksamhet. Det som kan sägas kring detta är att om din anställning på det andra företaget kan skada den nuvarande anställningen så kan det räknas som konkurrerande verksamhet. Det som du kan göra är att se efter om det finns en eventuell konkurrensklausul i ditt anställningsavtal där det bland annat ska finnas bestämmelser kring vilka företag och branscher som anses vara av konkurrerande verksamhet, det kan även stå någonting om det i ett eventuellt kollektivavtal. Finns det inte reglerat kring detta i anställningsavtal eller kollektivavtal skulle jag nog i ditt fall räkna den andra anställning som konkurrerande verksamhet då din arbetsgivare anser det vara just det.

Mvh

Isabella Wester

Arbetsrättsjouren