Inbakad semesterersättning?

Hej! Jag har arbetat extra på ett företag från maj till juli i år. Nu har jag fått en annan anställning och har meddelat att jag säger upp mig på extraarbetet. Min fråga är angående slutlön och semesterersättning. De påstår att semesterersättningen är inbakad i timlönen men på specifikationen står ingen kolumn om en viss procent semesterersättning utan bara kolumn med timlön. Vid tidigare anställningar som extraarbete har jag alltid fått en slutlön vid uppsägning. Vad har man rätt till?

Hej!
Om det inte finns kollektivavtal eller står reglerat i ditt anställningsavtal gäller semesterlagens regler. Enligt semesterlagen har du rätt till 12 % i semesterersättning av din intjänade lön. Denna summa kan arbetsgivaren välja att betala ut varje månad eller som en klumpsumma på slutlönen. Dock så måste denna summa märkas ut och får inte vara inbakad i timlönen. Alltså gör arbetsgivaren i ditt fall fel då de har bakat in den i lönen. Jag skulle rekommendera dig att ta kontakt med din fackliga organisation eller att prata med din arbetsgivare om detta. Vi kan hjälpa dig att skicka en lönefordran till din arbetsgivare, detta ingår dock inte i vår kostnadsfria rådgivning.
Mvh
Isabella Wester
Arbetsrättsjouren