Hur får arbetsgivaren ändra i mitt schema?

Hej.

Jag är anställd (allmän visstidsanställning) fram till 20150524. Jag står som timanställd enligt schema. Jag har då tre fasta schema dagar men nu när de har fått en ny fastanställd har de utan förvarning gett 2 av mina tider till henne. Får de lov att göra så innan kontraktet är slut eller får man inte kalla fall en viss ”uppsägningstid” på sig för dessa 2 dagarna?

Svar:

Hej!
Dina rättigheter i denna situation är att du ska få ut ditt schema två veckor i förväg enligt Arbetstidslagen. Arbetsgivaren har rätt till att ändra i ditt schema, men de måste alltså göra det två veckor i förväg. Då du är anställd i allmän visstidsanställning som timanställd tolkar jag det som att du därmed inte har ett visst antal timmar garanterade i månaden? Vilket i så fall gör att din arbetsgivare har rätt att ge dina pass till henne så länge de inte ändrar ditt schema mindre än två veckor innan.

Mvh
Isabella Wester
Arbetsrättsjouren