Återbetalningsskyldig vid uppsägning?

Jag tänker säga upp min anställning på X, nu under jag om jag kan kräva att få jobba kvar mina 3 mån (uppsägningstiden)? Anledningen att jag vill detta är att när jag kontaktade ”lön” och berättade att jag tänkt att sluta och undrade över mina resterande semesterdagar: har 8.30 dagar kvar utav årets semesterdagar och har även 15,32 dagar sparade. Jag fick då till svar… Oj det kommer att stå dig dyrt om du säger upp dig i dag (26/8) kommer att kosta dig 1237 kr om dagen, vilket jag tycker låter väldigt konstigt med tanke på att jag både har kvar semester av årets dagar och även sparade. Så då tänkte jag att om jag säger upp mig den 30/9 och har 3 mån uppsägning så slutar jag 30/12 vilket gör att jag då jobbat hela året och kan inte bli skyldig några pengar. men då undrar jag om jag kan kräva att få jobba kvar mina 3 mån eller om min chef kan säga att jag slutar betydligt mycket tidigare? Hoppas att jag kunnat göra mig förstådd med det jag menar och vill ha svar på. Tack på förhand.

Hej!

Uppsägningstiden är en säkerhet för dig som arbetstagare, och om du har tre månaders uppsägningstid så har du rätt till att få arbeta kvar under denna tid. Det vill säga om du och din arbetsgivare inte kommer överens om annat. Under uppsägningstiden har du rätt att ta ut dina semesterdagar i form av ledighet om semestern redan är beviljad och godkänd. Om den inte är godkänd så kan du fortfarande få ut den i form av ledighet om du och din arbetsgivare kommer överens om det. Har du inte någon beviljad semester under uppsägningstiden så har du fortfarande rätt att få ut dina semesterdagar i semesterersättning och ska alltså inte bli skyldig att betala någonting till arbetsgivaren. Menade du däremot att du har tagit ut förskottssemester så kan du bli återbetalningsskyldig till arbetsgivaren, men arbetsgivaren får då inte dra detta från lönen utan från din innestående semesterersättning. Vid ytterligare frågor är du välkommen att höra av dig!

Mvh

Isabella Wester

Arbetsrättsjouren