Tjänstledighet eller semester?

Hej
En anställd ber om tjänstledigt men han har både betald semester, obetald semester samt arbetstidsförkortning som arbetsgivaren anser först ska tas ut. Vilka regler gäller, i vilken ordning bör dagarna tas ut?

Tack på förhand!

Hej

Tjänstledighet beror i första hand på vad som finns avtalat enligt det gällande kollektivavtalet eller det enskilda anställningsavtalet. I annat fall kan bara tjänstledighet ges enligt lag, SFB (socialförsäkringsbalken, tex föräldraledighet), vid närstående vård, trängande familjeskäl, på grund av sjukdom pröva annat arbete, utbildning, svenska för invandrare eller bedriva näringsverksamhet. Det finns inga regler för vad som står över det andra vad gäller ledighet och semester utan de är helt oberoende varandra.

Det du som arbetsgivare bör tänka på är att  olika kriterier gäller för hur och när tjänstledighet är möjligt. Vill din arbetstagare vara ledig för att studera kan det skilja sig mot  att tex vara tjänstledig för att bedriva näringsverksamhet.  Men arbetsgivaren kan inte styra/avgöra  om arbetstagaren ska ta semester och eller annan ledighet utan det avgörs var för sig.  Så vida inte arbetstagare inte har rätt till ledighet enligt lag kollektivavtal, eller avtal, då får ni i så fall be arbetstagaren ta ut semester eller annan intjänad arbetstid om möjligt.

MVH Tobias Bergin

Arbetsrättsjouren