Kan jag avsluta en tidsbegränsad anställning?

Jag är anställd fram till och med den sista en månad men vill avsluta min anställning tidigare än en tidigare överenskommelse. Är i grunden timanställd men under sommaren går jag på schema. Hur lång uppsägningstid har jag? Kan jag säga upp mig tidigare?

SVAR:

Hej,

Utifrån det du skriver tolkar jag det som om du arbetar under en tidsbegränsad anställning, och denna anställningsform är således inte uppsägningsbar. En tidsbegränsad anställning avslutas istället vid avtalat slutdatum.

Vill du avsluta din anställning tidigare än avtalat är mitt råd till dig att lyfta denna fråga till din arbetsgivare då man kan bli arbetsbefriad under en viss period av sin anställning. Dock är detta inte något som arbetsgivaren måste godta, utan vill arbetsgivaren att du stannar till avtalat slutdatum är det detta som gäller.

Hälsningar Rebecka Persson

Arbetsrättsjouren