Tvingas ta ut sparad semster innan jag slutar?

Från den 19 augusti 2013 har jag varit anställd på X och den 31 januari går mitt kontrakt ut.
Vid min anställning bestämdes det att ingen övertid betalas ut utan detta får jag kompa ut. Däremot bestämdes inte när jag måste ta ut min semester. I fredags ville min chef ha möte med mig och lade då fram att jag hade 13 dagars semester att ta ut och att jag skulle ta ut dessa under den kvarvarande kontraktstiden. Då slipper de betala ut semesterersättning… Min fråga är om de har rätt att göra så eller om jag kan kräva att få jobba
resten av dagarna och istället få semesterersättning i pengar?

SVAR:
Din arbetagivare kan inte kräva att du ska ta ut sparad semesterdagar innan du slutar, detta är i så fall något ni kommer överens om.
Dessutom: du har rätt till dina sparade dagar och semesterersättning för din totala anställningstid, oavsett om du tar ut dagarna eller inte.
Skillnaden är att om du arbetar tiden ut så får du lön, och sedan sparade dagar och intjänad semesterersättning i pengar i din slutlön. Du förlorar ekonomiskt på arbetagivarens förslag.
Hälsningar Camilla Ländin
Arbetsrättsjouren