Tvingad att ta ut obetalda semesterdagar

Hej,
Under julen kommer mitt kontor stänga ner verksamheten. Jag har inte jobbat så länge så jag har inga betalda semesterdagar att plocka ut. Jag har inget behov av ledighet över julen heller så jag vill gärna få lön som vanligt. När jag framförde detta till min chef och sa att jag inte vill ha semester av den anledningen så blev han arg. Han sa att det är han som bestämmer och det finns inget annat att göra. Han uttryckte det som att jag är ”tvingad” att ta ut semesterdagar. Stämmer verkligen detta?

Svar: Du kan aldrig tvingas att ta ut obetald semester. Antingen får arbetsgivaren hitta arbetsuppgifter som du får ha under den tid som kontoret är stängt eller så får du vara hemma med samma lön som du har när du arbetar.

Vänligen Arbetsrättsjouren