Rätt till 32 dagars semester?

Hej,
Jag är 63 år och tillsvidareanställd på en friskola sedan 2000. Jag är inte fackligt ansluten. Jag har bara 25 semesterdagar per år. Har jag rätt att kräva 32 dagar enligt semesterlagen. Vilken hjälp kan jag i så fall få att förhandla när jag själv inte lyckas och i så fall från vem?

Svar: Enligt Semesterlagen har du rätt till 25 dagars semester och kan därmed inte kräva fler dagar enligt lagen. Däremot kan det finnas ett kollektivavtal som säger att du har rätt till fler semesterdagar. Detta bör din arbetsgivare ha kunskap om och i så fall ha informerat kring. En bra väg att gå för att få stöd att förhandla med arbetsgivaren är att kontakta ett fackförbund för att diskutera saken med dem. De har även kunskap kring kollektivavtal och vad som gäller för din bransch och antal semesterdagar.

Med vänlig hälsning
Arbetsrättsjouren