Har man rätt till lön för möten?

Hej!

Jag är schemalagd 8 h 45 min varje dag på mitt jobb, och jobbar 5 dagar i veckan. Vi har nu fått en ny gruppchef för ca. 3 veckor sedan, som har en dag för två veckor sedan frågat om vi kunde stanna kvar efter vi slutat (enligt schema) för att prata fort. Självklart gick vi i teamet med på detta då hon var ny. Vi gick då igenom dagens resultat i ca. 10-15 minuter, efter schemalagd tid, och ingen kände att detta är något som vi vill göra efter vi har slutat (även om det kan vara bra!), då vi varken får betalt för det samt att vi har schemalagda tider varje vecka för att diskutera saker som dessa. Det har sedan utvecklats med att vi skall vänja oss med att vi kommer ha sådna här ”nedstartsmöten” var dag.

Min fråga är alltså ifall våran nya gruppchef har rätt att hålla kvar oss där? Och ifall så är fallet, har vi rätt till att få tiden schemalagd, dvs att vi får betalt för det. Vi har som sagt schemalagda tider för detta, och vi har ej gemensamt kommit överrens om att ha dessa nedstartsmöten.

SVAR:

Hej,

Om er chef vill att ni ska ha möten bör detta vara något som schemaläggs och ni har självklart rätt till lön för den tiden som ni är på arbetet. Man är inte tvungen att stanna kvar efter sin arbetstid utan att få ersättning för detta.

Hälsningar Arbetsrättsjouren