Arbetsgivaren rätt att ändra schema

Hej!

Jag har arbetat som butiksbiträde ungefär 5 år (deltid). Arbetsplatsen innehar kollektivavtal. Vi har rullande schema för 3 månader i förväg på denna arbetsplats. Vi har fått schema för jan, feb och mars månad. Nu vill chefen förflytta en annan arbetstagare från butik 1 till butik 2, där vi andra har en rullande schema för 3 månader i förväg. Chefen säger att den nya arbetstagaren ska ha timmar och därför vill chefen ta bort några av våra inbokade pass och ge bort till den nya arbetstagaren. Chefen vill hänvisa till regel ”om man berättar för anställda det i 2 veckor i förväg, så kan går det bra att göra det”. Problemet här handlar om att vi är redan inbokade för 3 månader i förväg, samt att det inte handlar om arbetsbrist, utan enbart att den andre personen ska ha mer timmar, vilken tas bort från oss som redan arbetar på arbetsplasten. Kan chefen göra det?

Svar:

Hej!

Du säger att det finns ett kollektivavtal och det är då där regleringar om arbetstid finns. Ta hjälp av facket och se vad som står i kollektivavtalet.

Enligt 12 § arbetstidslagen så kan chefen ändra schemat om besked lämnas till arbetstagarna minst 2 veckor i förväg. Du har rätt till att arbeta så många timmar som ditt avtal säger. Beroende på vilken procentsats din anställning har så är det så mycket arbetsgivaren ska låta dig arbeta. Arbetsgivaren har alltså inte rätt att ta bort timmar från dig om det gör att du arbetar mindre än vad din anställning utgör. Då avsteg från lagen kan ske i kollektivavtal är det där du kan hitta vilka regler som gäller på din arbetsplats.

Hälsningar Malin Karlsson

Arbetsrättsjouren