Avsäga sig rätten till tillsvidareanställning

Hej,
Jag har varit visstidsanställd i snart två år och min chef meddelade mig att jag då kommer få sluta, eftersom de inte har behov av att fastanställa mig. Grejen är att jag studerar samtidigt och arbetar bara lite extra. Pga att jag studerar är jag inte intresserad av att få fast anställning. Både jag och min arbetsgivare är nöjda med hur det är nu, och de vill gärna ha kvar mig. Finns det någon möjlighet för mig att avsäga mig rätten till tillsvidareanställning? Vad jag vet har vi inget kollektivavtal.

Svar: OM det finns ett kollektivavtal på din arbetsplats så kan det finnas möjlighet i det att avsäga sig rätten till tillsvidareanställning efter de två åren. Men om det inte finns, så blir du enligt LAS tillsvidareanställd, i det här fallet mot din vilja. Finns det något som hindrar att du blir tillsvidareanställd på deltid, med ett visst antal timmar/procent per månad? Det kan ju vara en lösning i så fall.

Hälsningar Camilla Ländin
Arbetsrättsjouren