Arbetsbefriad utan lön

Hejsan

Jag började ett nytt jobb i Augusti och blev sedan sjukskriven i September.
Den 17 Oktober valde jag att säga upp mig och tillsammans med min arbetsgivare kom vi överens om att jag skulle bli arbetsbefriad utan lön under uppsägningstiden som är en månad. Det står klart och tydligt i mitt uppsägningsavtal som jag har skrivit på.
I december kommer sedan min arbetsgivare och säger att jag är återbetalningskyldig för att dem har lagt in mig som tjänsteledig under uppsägningstiden.
Kan detta verkligen stämma när det står i avtalet att jag är arbetsbefriad utan lön?
Dem har då gjort avdrag så att mina semesterdagar ”täcker endel ” av tjänstledigheten och sedan ska jag betala tillbaka pengar

SVAR

Om ni kommit överens om att du ska vara arbetsbefriad utan lön under din uppsägningstid så ska ändå dina semesterdagar betalas ut senast en månad efter avslutad anställning. Att du ska vara arbetsbefriad är det bäst att göra ett skriftligt avtal om så att inte ord står mot ord.

Om du varit tjänstledig så ska du inte få någon inkomst så jag förstår inte vad det är de säger att du ska bli återbetalningsskyldig för. Och om ni nu även kommit överens om att du ska vara arbetsbefriad utan lön så har du heller inte erhållit pengar som du ska betala tillbaka. Det kan dock vara så att företagets system inte kan lägga in dig som arbetsbefriad och därför står du som tjänstledig, oavsett vad så är du utan inkomst ändå.

Att de har kvittat dina semesterdagar mot den här skulden är tillåtet sålänge du har gett ditt medgivande till det. Om du inte gjort det så kan arbetsgivaren ändå göra det men då endast om de kontaktar Kronofogden först. Gör det inte det och de ändå kvittar på din lön så kan de bli återbetalningsskyldiga till dig. Detta regleras i kvittningslagen.

Är du medlem i ett fackförbund så bör du ta kontakt med dem.

Hälsningar,

Daniela Alm