Uppsägning vid studier

Hej,

Jag jobbar på ett stort företag inom handel. Jag har jobbat där ca 1,5 år nu.
Jag har sökt studier till hösten. Dock får jag inte veta om jag kommer in förrens i Juli månad. Jag har 3 månaders uppsägningstid på mitt arbete. Och när jag tog upp detta förra månaden (det var den månaden jag hade behövt säga upp mig) var dom väldigt hårda med att dom kan inte vänta tills jag får besked från skolan i juli utan om jag vill studera i augusti så är det en uppsägning nu som gäller.

Får min arbetsgivare hindra mig från att börja studera?
Jag menar jag vågar inte säga upp mig sen visar det sig i juli att jag inte kom in på skolan då har jag varken jobb eller studier att vända mig till.

Tacksam för svar

svar:

Du och arbetsgivaren har en ömsesidig uppsägning på tre månader vilket innebär att om arbetsgivaren ej tillåter så kommer du inte få lämna din tjänst i förtid vid en uppsägning. Om ni inte kan komma överens sinsemellan om annat.

Det finns ett möjligt alternativ för studier och det är att begära tjänstledigt för studier som regleras i lagen om arbetstagares rätt till ledighet för utbildning. Dock så kan arbetsgivaren  vänta med att bevilja ansökan om studieledighet i max 6 månader från det att du ansöker om studieledighet men de ska bevilja dig ledigt. Detta kan ju vara en möjlighet för dig då du är osäker på om du blir antagen.

Fördelen med att söka tjänstledighet är att du kan ”hoppa av” studier och/ eller tacka nej till antagning och ändå återgå till ditt jobb igen trots att du skickat in en ansökan om studieledighet. Andra regler för tjänstledigt vid studier kan dock gälla om det finns ett kollektivavtal.

Lycka till!

Med vänlig hälsning,

Annika Andersson

Arbetsrättsjouren