Arbetar på samma arbetsplats men via bemanningsföretag

Hej!

Jag har haft en provanställning på ett företag men fick tyvärr inte någon fastanställning. Men jag jobbar kvar på samma arbete fast på timmar genom ett bemanningsföretag. Nu har jag blivit erbjuden fastanställning på bemanningsföretaget men måste då ha 6 månaders provanställning igen på samma arbetsplats. Jag har arbetat på den här arbetsplatsen i 1 år nu. Kan de kräva att jag måste ha provanställning?

Svar:

Hej!

Bemanningsföretaget är din nuvarande arbetsgivare, trots att du arbetar på samma arbetsplats som tidigare. En tillsvidareanställning på ett bemanningsföretag innebär exempelvis att om ditt nuvarande arbete skulle upphöra inverkar det inte på din anställning hos bemanningsföretaget.

I och med att bemanningsföretaget räknas som en ny arbetsgivare har de rätt att anställa dig på 6 månaders provanställning.

 

Med vänliga hälsningar

Helén Magnusson

Arbetsrättsjouren