Semesterersättning vid timlön

Hej
Jag är anställd på 3timmar/v hos en större matvarukjedja, fast jag har jobbat fler timmar pga andras sjukdom. Vad gäller ang semesterersättning? Om den är inbakad i lönen ska det stå på lönelapp och efter överenskommelse eller har jag ens krav på ersättning? vem kontaktar jag om jag misstänker fel. Litar inte på det fackliga ombudet tyvärr då hon tidigare lurat mig, och många fler om annat.

SVAR:
Det stämmer att det tydligt ska framgå i ditt anställningsavtal och på din lönespecifikation om och hur mycket av din lön som utgör semesterersättning. Om du  arbetar fler timmar än vanligt så har du rätt till semesterersättning för samtliga dina arbetade timmar.
Börja med att kolla med löneadministratören och vänd dig till fackets avdelning, inte ditt lokala ombud om det inte blir rätt.

Hälsningar Camilla Ländin

2 thoughts on “Semesterersättning vid timlön

  1. Fernando Sanchez says:

    Hej
    Jag har blivit påkörd av en buss på depån där jag jobbar. Det var en natt när det regnade och jag hade sommar uniform på mig. den saknar reflexer. Killen som tvättar bussarna såg inte mig i mörkret och körde på mig. Han jobbar för ett annat bolag som tvättar bussar åt Nobina där jag jobbar. Jag har nu varit sjuk sedan maj 2014 har börjat jobba 50% men har fått en skada i nacken som inte vill ge sig. Jag går på kiropraktik, sjukgymnast och smärtklinik. Min inkomst är mindre än hälften sedan jag blev skadad. AFA vill inte betala eftersom det är en arbetsskada. De säger att bussens försäkring ska betala ersättning som i sin tur säger att de inte heller betalar. Vad kan jag göra för att få skadeersättning? Kiropraktorn säger att jag måste lära mig att leva med skadan. Det är inte säkert att jag blir helt återställd. Har anmält händelse till Polisen som har lagt ner ärendet. De rekommenderade min hemförsäkring. Folksam säger att min försäkring gäller under min fritid. Har anmält till Moderna som är en privat försäkring jag har. De kan betala efter ett år om jag får några men för livet.

  2. Camilla Ländin says:

    Vad säger din arbetsgivare? Det låter som att deras försäkringsbolag ska stå för dina kostnader.

Comments are closed.