Rätt uppsägningstid?

Hej!
Jag har ett lönebidrag via arbetsförmedlingen där det står att jag har månadslön, sen ett papper hemma där det står att jag har timlön (anställnings bevis ), vilket av dom gäller?
Min chef säger nu att han ska sparka alla på firman den 1 december för han har för dåligt med jobb i januari till mars. Jag har dock jobbat där i över 2 år så då har man väl 2 månaders uppsägningstid? Han hävdar dock på en? Ang röda dagar, han säger att han inte behöver betala ut för dom röda dagarna i december, gäller det verkligen?
Vi kommer behöva stå stilla nu i några dagar och då säger han att vi ej kommer få betalt, jag e dock anställd heltid oavsett det e via timlön eller månadslön, så måste han inte betala det du? Och den sista frågan, jag är ej fackligt ansluten så om han nu ej betalar ut lön till mig, vart vänder jag mig?

Svar:
Hej,
om du är lönebidragsanställd ska du följa de villkor som finns i branschen.  Ditt avtal via Arbetsförmedlingen bör gälla. Om din arbetsgivare vill säga upp dig behövs saklig grund, vilket verkar vara arbetsbrist. Om du arbetat där minst två år men mindre än fyra år har du rätt till två månaders uppsägningstid om inte det finns ett kollektivavtal som säger fler månader.

När det gäller ledighet och lön kan en arbetsgivare förlägga semesterdagar då verksamheten stänger. Detta gå endast om du har intjänade dagar att lägga ut. Finns inte detta är han tvungen att betala ut lön.

Om du inte får rätt i ovanstående är du välkommen att återkomma. Vi kan undersöka ditt ärende och se om och hur det går att driva vidare. Då diskuterar vi även kostnaden för detta.

Mvh

Ulrika Blom
Arbetsrättsjouren