Får jag byta tillbaka till min gamla tjänst?

Hej!

Sökte och fick en tjänst som utlystes internt på det företag jag är anställd, redan efter 3 dagar insåg jag att det inte alls var vad jag hade trott och sade i från till personalchefen att jag ville byta tillbaka, fick till svar att han skulle titta på problemet! Nu känner jag att jag mår dåligt av jobbet och får inget svar om det är möjligt att få tillbaka min gamla tjänst, mitt misstag var tydligen att jag inte bad om att få prova på den nya tjänsten under en tid! Har jag någon ångerrätt när det gäller det här? Är fast anställd sedan maj -05 och har arbetat i företaget sedan april -02.

 

Svar:

Hej!

Arbetsgivaren har en grundläggande rättighet att leda och fördela arbetet. Det innebär för arbetsgivaren alltså i princip helt fri omplaceringsrätt. Som arbetstagare har du tyvärr därför i detta fall ingen rätt till att omplaceras tillbaka då detta beslut ligger i arbetsgivarens händer. Det finns alltså därmed heller inte någon form av ångerrätt inom arbetsrätten som ger dig rätten till att byta tillbaka till ditt gamla arbete. Dock kan jag råda dig till att prata med din arbetsgivare kring detta och höra kring möjligheterna som finns att byta tillbaka till ditt gamla arbete.

 

Mvh

Isabella Wester

Arbetsrättsjouren