Utbetalning av semesterlön

Hej! Jag har varit behovsanstäld sedan 090713 och fick semester vecka 32-33 i år. Men jag fick ut en liten del av semesterersättningen för två månader sendan och en liten summa på lönen från juli. Jag undrar om jag inte har rätt att få ut hela beloppet från 090713 till nu på en gång i en klumpsumma? Eller har min arbetsgivare rätt att betala ut små belopp när han vill?

Svar:
Hej,
Det finns lite olika sätt att beräkna semestertillägget. Det finns beräkningar både i Semesterlagen och i ev. kollektivavtal på din arbetsplats. Enligt Semesterlagen ska semesterlönen betalas ut i samband med semestern. Det sker vanligtvis månaden efter att du tagit ut din semester.

Om du avslutar en anställning har du rätt till semesterersättning för de intjänade semesterdagar du inte hunnit ta ut. Denna summa ska betalas ut i samband med slutlönen.

Vill du ha ytterligare stöd är du välkommen att använda AJ Express.

Med vänlig hälsning
Ulrika Blom
Arbetsrättsjouren