Obetald ledighet trots sjukskrivning?

Hej!
Jag jobbar inom restaurang och jag har nyligen blivit sjukskriven under en vecka, min chef har tagit beslutet utan att tala med mig att ändra min sjukskrivning till obetald ledighet. Har pratat med facket och det ända dom sa var att hon inte får göra så, undrar bara vart jag kan vända mig när facket inte gör något eller är villiga att svara på min fråga om vilken paragraf i kollektiv avtalet hon bryter mot?

SVAR:

Hej,

I det fall du varit sjuk och att det sedan gått över till sjukskrivning och du lämnat läkarintyg efter den åttonde dagen är du berättigad sjuklön och enligt Sjuklönelagen 1§. Då du redan varit i kontakt med ditt fackförbund rekommenderar jag dig att åter igen ge det en chans, kontakta de igen och be om ytterligare konsultation. På så sätt kan du också titta närmare på rådande kollektivavtal.

Hälsningar Rebecka Persson

Arbetsrättsjouren