Ingen lön om chefen inte är nöjd?

Hej. Jag jobbade på ett städföretag i våras och jobbade min sista dag den förste juli. Skulle fått lön för denna dag samt semesterersättning utbetald idag. Jag har inte fått något. Kontaktade arbetsgivaren idag och han sa att jag inte får lön för denna dag då städet inte var utfört enligt policy. Jag har inte tidigare blivit meddelad om något missnöje. Jag undrar nu om arbetsgivare har någon rätt att inte betala en lön om de är missnöjda med utfört arbete?

SVAR:
Din arbetsgivare har inte rätt att godtyckligt göra avdrag på eller hålla inne din lön. Om det finns ett missnöje med din prestation måste detta framföras, och även om det är så så har du rätt till din lön, om du inte har ett villkor i ditt avtal som säger att arbetets kvalitet måste godkännas innan lönen betalas ut.

Hälsningar Camilla Ländin

2 thoughts on “Ingen lön om chefen inte är nöjd?

  1. Maria says:

    Tack för ert svar. Undrar hur jag kan gå vidare? Jag är tyvärr inte med i facket och vill gärna gå vidare med detta då vi är ett flertal anställda som blivit illa behandlade och finns många oegentligheter vilket har fått oss att misstänka att det fuskas en hel del.

  2. Camilla Ländin says:

    Maila oss på samma adress som tidigare och skriv ditt telefonnummer så tar vi kontakt med dig på det sättet.

Comments are closed.