Avstå inlasning

Jag jobbar kommunalt som timvikarie inom vården och tidigare även haft tidsbegränsade vikariatanställningar över sommarmånaderna. Då jag har flera arbetsplatser trivs jag bra med min flexibla anställning som timvikarie och hade helst velat fortsätta på det sätt jag gör nu. Problemet är att jag har jobbat såpass länge att min tjänst snart blir automatiskt konverterad till en tillsvidareanställning, även fast jag inte är intresserad av en fast tjänst. Då blir jag istället utan jobb överhuvudtaget eftersom min chef inte har möjlighet att ha kvar mig efter att konverteringen skett.

Hur löser man det här? Jag vill ju helst bara ”nollställa” mina dagar, hade gärna skrivit under ett avtal där det framgår att jag kommer säga upp mig det första jag gör efter att jag blivit fast anställd men tvivlar på att det går?

Hoppas ni kan hjälpa mig med detta!

SVAR:
Enlig lagen har du rätt att skjuta fram din ”inlasning” i max sex månader. I vissa kommuner gör också facket ett särskilt avtal där du som arbetstagare ges möjligheten att avstå din rätt till en tillsvidareanställning, denna brukar då begränsas till kanske 1 år ytterligare.
Så kolla om denna möjlighet finns, och prata med facket vilka möjligheter de har i kollektivavtalet att göra detta undantag från LAS.
Hälsningar Camilla Ländin