Agerar min chef rätt?

Hej, Har min chef rätt att ta bort mina tider från schemat då han inte visste att en före detta kollega skulle komma tillbaka efter att min chef gjort ett fel att sparka honom innan hans vikariat tagit slut.  Att han nästan blev sparkad själv gjorde så att han tog tillbaka min kollega. Är det då rätt att ta bort mig då jag räknat med att få in dem pengarna?

SVAR:

Hej,

Har det mellan dig och din arbetsgivare träffats ett anställningsavtal är det detta som gäller. Jag rekommenderar dig därför att kolla på ditt anställningsavtal och se hur mycket du är berättigad enligt detta.

Gällande din kollega är det så att en tidsbegränsad anställning inte avslutas före avtalat datum mellan arbetsgivare och arbetstagare. Detta kan grunda din chefs agerande gällande att ta tillbaka honom. Dock får det inte leda till att det strider mot ditt anställningsavtal. Uppstår ytterligare problem är mitt råd att kontakta ditt fackförbund för ytterligare hjälp i detta.

Hälsningar Rebecka Persson

Arbetsrättsjouren