Sjukskriven under semstern, vad händer med mina dagar?

Blev sjukskriven innan semestern pga operation. Min sjukskrivning går in på semestern. Jag har meddelat min arbetsgivare att jag vill spara min semester. Skulle ta ut 4 veckor i år men pga sjukskrivningen så spar jag 14 dagar. Kan min arbetsgivare neka mig att ta ut dom kvarvarande semester dagar? Jag måste ta ut dom innan april nästa år eftersom jag bara får spara 5 dagar per år.
Jag har egentligen bara fått 6 dagar semester detta år eftersom jag blev sjukskriven. Vad har jag för rättigheter med dom 14 dagarna som jag har kvar.
Tacksam för svar. Tack för en bra sida. ​​

SVAR:
Din semester sparas om du blir sjukskriven under din planerade semester. Du har rätt att ta ut dem vid senare tillfälle, och eftersom du varit sjuk finns det möjlighet att spara fler dagar än fem.

Kom överens med din arbetsgivaren om hur du ska ta ut dina semesterdagar.

Hälsningar Camilla Ländin

Arbetsrättsjouren