Uppsägningstid under semestern?

Hej,
Jag har nyss sagt upp mig från mitt jobb och har en månads uppsägningstid. Problemet är att kontoret är stängt 4 veckor under sommaren, och då har jag och alla andra på företaget semester. Tiden då kontoret har stängt sammanfaller med min uppsägningstid på det sättet att sista veckan under uppsägningstiden är kontoret stängt. Min chef påstår att jag inte kan räkna in den veckan i uppsägningstiden, och att jag måste komma tillbaka och jobba en vecka efter semestern. Har han rätt?

Svar:
Hej,
Ingen kan bli tvingad att ta ut semester under uppsägningstid. Arbetsgivaren får antingen ordna med lämpliga arbetsuppgifter under semstern eller ge ledigt med full betalning.
Den som tar semester under sin uppsägningstid får inte uppsägningstiden framflyttad, utan den löper under semestern. Den som däremot arbetar under sin semester får uppsägningslön. När anställningen upphör får den anställde semesterersättning som motsvarar intjänade semestern. Det är alltså ekonomiskt mer fördelaktigt.

Du kan läsa mer om semester och semesterersättning på vår blogg.

Med vänlig hälsning
Ulrika Blom
Arbetsrättsjouren