Skyldig att ta ut obetald semester?

Hej!
Har betalat in 99:- via AJ Express. Har en fast anställning på ett företag med kollektivavtal sedan i början av maj i år, chefen vill nu att jag ska vara ledig med obetald semester i tre veckor i juli, men jag vill hellre arbeta under sommaren och ta ut semester (kanske två veckor) i vinter istället. Om jag vägrar (och kan jag vägra?)vara ta ut obetald semester nu i juli och istället arbetar de veckor som chefen vill att jag ska vara ledig, har jag då fortfarande garanterad rätt att ta ut obetald semester i vinter istället (min rätt till 25 dagars semester per år)? Eller kan chefen säga nej till min obetalda semester i vinter, och att jag
då helt går utan semester i år, trots att jag har rätt till 25 dagar per år?

Svar:
Hej,
arbetsgivaren kan inte kräva att du ska ta ut obetald semester. Antingen får du arbeta med lön eller får arbetsgivaren erbjuda dig förskottssemster. Som arbetstagare har du enligt Semesterlagen rätt till fyra sammanhängande veckor under juni-augusti. I övrigt ska du tillsammans med arbetsgivaren samråda om hur semestern ska föläggas. Kommer ni inte överens är det arbetsgivaren som slutgiltigt bestämmer. Det finns alltså inga garantier för att du får exakt de veckor du vill i vinter. Det bästa är om ni tillsammans kan komma överens om en kompromiss och att du redan nu kan få ett skriftligt godkännande av din semesterledighet i vinter mot att du t.ex. delvis tillmötesgår arbetsgivaren i sommar.

I mitt svar har jag utgått ifrån det som står i Semesterlagen. Det är alltid bra att undersöka om det finns några specifika skrivningar i ert kollektivavtal.

Med vänlig hälsning
Ulrika Blom

Arbetsrättsjouren