Löneökning – en självklarthet?

Hej,

Jag jobbar i ett företag utan kollektivavtal, i detta fallet är det Handels avtal som skulle gälla. I mitt anställningsavtal står det ändå att i frågor gällande lön, semester och uppsägning så följer de för branschen gällande kollektivavtal. Varje år i april så får man ju löneökning, och den här gången har cheferna räknat ut att vi timanställda ska få 2,36 % ökning av vår befintliga timlön. I mitt fall blev det då mindre än det som facket har skrivit ut att man ska få. När jag tog upp detta med min chef så sa hon; Acceptera det eller säg upp dig. Är inte det avtalsbrott då, om det står i mitt anställningsavtal att de följer lönerna för kollektivavtalet för branschen men ändå inte gör det nu?

Svar:
Hej,

Precis som du säkert vet så finns det ingen befintlig lag som stödjer årliga löneökningar utan sådana villkor stöds istället av kollektivavtal.  Dina rättigheter är de som du och din arbetsgivare har kommit fram till i samband med din anställning. Fackets siffra/belopp är inte en absolut ökning som garanteras för var och en utan är ett generellt riktlinje. Jag skulle råda dig att bli medlem i facket så att du nästa år kan få stöd att driva frågan om lön till en bättre nivå.

Vänligen,
Sandra Amrén
Arbetsrättsjouren