Semesterlagstiftningen

Hej

Blev provanställd på ett företag i Göteborg den 16 juni 2013, fick
tillsvidareanställning i december. Nu hävdar chefen att jag har rätt till endast
6 dagars betald semester. I och med att jag är jättedålig på att hålla koll på
sånt så får jag se här om jag får hjälp.

Vill tillägga att jag ej tagit ut någon semester under den perioden som jag har
varit anställd.

Mvh

Hej

Under din provanställning har du tjänat in semesterersättning som jag antar att du inte har fått ut direkt på din månadslön och du har inte heller plockat ut semester under din provanställning, då gäller följande.

I ditt fall ska du räkna så här

Ditt intjänade år började

1 april 2013 och sträcker sig till den 31 mars 2014. Under detta intjänade år har du arbetat 9-10 månader dvs  ca 3/4 av intjänadeåret.

Ditt första semester år börjar

1 april 2014 och sträcker sig fram till 31 mars 2015.

Under detta år har du rätt att ta ut 25 semesterdagar, för vilka ca 3/4 du ska ha betalt för. Resterande dagar ca 1/4 har du rätt att ta ut men inte få betalt för.

Anledningen till detta är du blev du anställd mellan den 1 april och den 31 augusti under ditt första intjänade år och då har du rätt till 25 semesterdagar under ditt första semesterår.

Din arbetsgivare försöker nu hävda att du istället blev anställd efter den 31 augusti då du fick en tillsvidareanställning och att du inte har rätt till mer än 5 semesterdagar under ditt första semester år.

men enligt 30 b § semsterlag ska din arbetsgivare vara medveten 0m att om en ny anställning kommer att påbörjas i nära anslutning till den tidigare, ska anställningarna i semestershänseende räknas som en enda anställning. Dvs du har rätt att ta ut semester även för din provanställningstid.

Njut av semestern!

MVH Tobias Bergin

Arbetsrättsjouren