Lurad på arbetstid?

Hej!
Jag jobbar åt en hyfsat stor detaljhandelskedja. Vi har en stämpelterminal där vi stämplar in oss och ut oss, när arbetet börjar och lunch osv. Denna terminal har en ”tolerans tid” på 10 min. Denna tolerans tid fungerar enbart åt det ena hållet – företags vinning. Om jag ex har arbeta tid 12-17, stämplar jag in mig 11.51 så rundas det upp till 12.00. Vilket jag kan förstå då det förmodligen har varit jag som har varit tidig på jobbet. Men om jag jobbar över ex fem minuter så jag stämplar ut 17.05 så rundar den av tiden bakåt till 17.00 – så jag får ej betalt för mina 5 minuter. Är detta lagligt? Får arbetagivaren ”ta” mina extra minuter och kalla det tolerans tid? Jag måste alltså jobba över minst 11 min för att jag ska överhuvudtaget få betalt för mina minuter.

Vad säger lagen?

Svar:
Hej,
detta regleras inte i någon lag utan är något ni får diskutera med arbetsgivaren. Men ni ska få betalt för den tid ni arbetar. Om du är fackligt ansluten bör du kontakta dem. Annars prata med övriga kollegor om hur ni tillsammans kan ta upp frågan med arbetsgivaren. Det låter inte rimligt att inte få betalt för tid som behövs för att installera respektive avsluta sitt arbete.

Med vänlig hälsning
Ulrika Blom

Arbetsrättsjouren