Uppsagd utan uppsägningslön

Hej!

Jag blev anställd på ett bolag för bara några veckor sedan. På mitt avtal står
det att jag har Allmän visstidsanställning t om maj 2014.

I början av min anställning har vi fått gå en utbildning för att lära oss att
arbeta fullt ut. Innan utbildningsperioden löpt ut dvs bara knappt 2 veckor av min
anställning har min arbetsgivare valt att inte gå vidare med min anställning pga
av att jag inte lärt mig ”tillräckligt” snabbt. Jag nämnde även för min chef
att jag behöver lite mer tid att lära mig pga inlärningssvårigheter jag haft i
skolan, innan jag blev uppsagd. Därför blev jag upprörd att de inte gav mig mer
tid trots att de visste mina behov.

Jag själv anser att jag har rätt att gå hela utbildningen innan de fattar beslut.
Jag har även en uppsägningstid på 1 mån enligt avtalet men jag fick gå direkt
efter uppsägningen.

Vem har rätt och vad gäller?

Svar:
Hej,
finns ett avtal som säger att du har rätt till en månads uppsägningstid så gäller detta. Du har då rätt till lön under uppsägningstiden. Du bör prata med din arbetsgivare om detta. Fär du inte gehör för din sak är du välkommen att återkomma. Vi har möjlighet att skicka ett kravbrev till din arbetsgivare om den lön du inte fått ut. Detta ingår då inte i vår kostnadsfria tjänst utan vi har en timkostnad om 995 kr inkl. moms. Du är välkommen att återkomma om detta blir aktuellt.

Med vänlig hälsning
Ulrika Blom