Visstidsanställning

Hej.
Jag har sedan 20100331 varit allmänt visstidsanställd på ett företag inom handels. Denna anställningsform har aldrig ändrats på kontrakten utan vi har bara skrivit ut nya datum för kontrakten. Det har varit ett halvår här och nån/några månader där. Nu är vi framme i 2013 och jag har ett kontrakt som går ut 31/8. Jag skulle vilja veta hur jag ska räkna för att få fram hur länge jag jobbat
eftersom jag vet att man bara får vara allmänt visstidsanställd under max 24 månader, dessutom har de varit lite dåliga på att skriva kontrakt så för vissa perioder saknas det några dagar och för en ganska stor period (ca 4 månader) finns det nog inget kontrakt. Dock har jag alla mina lönespecar kvar. Jag har läst mycket på olika frågor om när en allmän visstidsanställning automatiskt går över till en tillsvidareanställning, jag undrar bara, hur sker det automatiskt? Måste inte personalansvarig skriva nytt kontrakt och påpeka att det övergår? Och hur kan jag som visstidsanställd påpeka att jag nu jobbat i över 2 år och bör nu få en tillsvidareanställning? Kan de då i så fall bara strunta i att anställa mig på grund av detta och liksom ”låta mig gå” efter 2 år?

Jag undrar också hur det funkar vid anställning av vikariat. Jag har som sagt jobbat sedan 2010 och specialicerat mig inom ett område på jobbet, säkerhet och val för kunden. I maj i år tog de in en ny extrapersonal som skulle in på min avdelning och jag har ”lärt upp henne” i mycket då vår avdelningsansvarig haft jobbigt med för mycket arbetsbelastning och således varit sjuk ofta. Den nya har frågat mig i allt och bett om råd hur hen ska göra i olika situationer. Nu gick jag på mammaledighet sista Juni i år och under denna period blev vår avdelningsansvarig sjukskriven. Då valde de att ta in denna nya (som kom i maj) som vikarie för henoms tjänst. Jag känner att det borde varit jag som fått vikariatet då jag jobbat betydligt längre och har långt mer erfarenhet om hur vi som företag fungerar. Jag har dessutom alltid visat mig villig till arbete och har ofta pratat med personalchefen om det kan finnas nån chans till fast för jag vill verkligen jobba kvar då jag trivs jättebra. Det känns fel i det dem gjort, är jag helt ute och cyklar?

Stort tack på förhand!

SVAR:

Hej,

Du får räkna samman den tid som du varit anställd i en allmän visstidsanställning enligt dina kontrakt samt den tid som du även faktiskt arbetat trots att du inte haft ett kontrakt. Om du under hela perioden har arbetat heltid så kan räkna på detta. Om du under de kontraktlösa perioderna inte har arbetat regelbundet kan detta innebära att du enbart får tillgodoräkna dig faktiskt arbetade dagar. Skillnaden är att om du har kontrakt som sträcker sig över ett antal månader så får man räkna in arbetsfria dagar såsom lördagar och söndagar. Om du varit i en ALVA sedan mars 2010 bör du ha fått ihop dina 24 månader om du har arbetat regelbundet på företaget. Det stämmer att anställningen övergår automatiskt och du kommer få de rättigheter som tillhör en tillsvidareanställning när du arbetat mer än 24 månader i din ALVA. Det kan vara smart att vänta med att påpeka att du när tillsvidareanställd tills du undersökt så att du kommit upp i 24 månader. Företaget borde upplys dig om när din anställning övergår, men det är inte alltid detta händer.

Arbetsgivaren har en vid arbetsledningsrätt och i den ligger att anställa den personal som arbetsgivaren önskar och placera arbetstagarna där arbetsgivaren finner det bäst lämpligt. Du kan inte kräva att få den tjänst som arbetsgivaren valde att ge den person som du lärt upp även om detta kan kännas snopet.

Hälsningar Emma Olsson
Arbetsrättsjouren