Anställningsavtal och villkor

Min dotter har fått sitt första jobb och har skrivit på ett avtal där anställningsformen är specificerad som ”Allmän visstidsanställning, timanställning vid behov”. I avsnittet om arbetstid står det att hon garanterar vara tillgänglig för arbete upp till motsv. heltidsansällning, 100 %. Det står att arbetet kan infalla vilken tid som helst på dygnet och under alla dagar i
veckan men att att hon är garanterad minst 5 timmar de dagar hon tjänstgör. Både semesterersättning och ob är inkluderat i de 90 kr/timme hon får. Visstidsansällningen gäller i två månader och uppsägningstiden är satt till 1 månad.

Samtidigt finns ingen garanti för hur mycket jobb hon får, och inget schema, hon blir uppringd några dagar i förväg. Passen är långa, ofta 12 timmar.

Vad gäller?
– Är hon tvingad att säga ja till att arbeta för att hon skrivit på detta avtal? Även om hon inte orkar?
– Kan hon ta ett annat jobb istället om hon får ett och helt enkelt tacka nej till allt de erbjuder? På avtalet ser det ut som hon måste säga ja, men samtidigt är verkar villkoren inte helt lagenliga.
– Om hon har tackat ja till ett flera arbetspass men blir sjuk pga av hård arbetsbelastning (3 dagar/nätter med 12-14 timmars jobb) och därför inte kan ta nästa pass – har hon då rätt till någon form av sjukersättning?

/Tacksam för svar

SVAR:

Hej,

Det låter som ett anställningsavtal som inte är speciellt fördelaktigt för din dotter och det kan ifrågasättas rimligheten av det. Utifrån det du beskriver låter det som att din dotter måste tacka ja och vara tillgänglig för en heltidstjänst men samtidigt inte har den motsvarande rättigheten att få arbeta heltid. Om din dotter är med i facket rekommenderar jag dig/hon att kontakta dem då detta inte verkar vara en bra arbetsgivare som utnyttjar sina anställda. Det finns även regler som ska följas enligt arbetstidslagen som reglerar hur pass många timmar man får arbeta och vilken dygnsvila man ska ha. Om din dotter har fått ett antal pass och blir sjuk så har hon rätt till sjuklön enligt sjuklönelagen.

Hälsningar Emma Olsson
Arbetsrättsjouren