Arbetsvägran om stannar hemma pga ej har barnvakt

Hej! Jag har bara en för mig jätte viktig fråga. Jag är timvikarie med en intermittent anställning på ett kommunalt äldreboende.
Jag har fått ett sommarschema jag tackat ja till ( jag pluggar annars). Nu kommer jag arbeta helger, kvällar och jag har ordnat barnvakt, då jag är ensamstående på full tid med tre barn. Nu har barnvakten sagt att den kan inte ta barnen som vi bestämt och jag har ingen annan som kan passa dem. Min fråga är om arbetsgivaren kan stämma mig om jag inte kan ta de pass jag först tackat ja till? Vad har jag för skyldighet och vad säger lagen?
Vore tacksam för snabbt svar Med vänlig hälsning

SVAR:

Hej,

Ett schema kan ses som ett avtal mellan dig och din arbetsgivare. Arbetsgivaren har en skyldighet att faktiskt ge dig arbete och lön i enlighet med schemat och du har en skyldighet att arbeta med den motstående rättigheten att få lön. Om du inte dyker upp på de arbetspass som du har åtagit dig så kan detta ses som arbetsvägran. Du kan då riskera att få ersätta den skada som kan uppkomma för arbetsgivaren. En giltig anledning till att inte arbeta trots att ni bestämt detta är om du eller dina barn blir sjuka. Att du inte har barnvakt bör inte vara en giltig anledning till att inte arbeta de pass som ni har bestämt. Men prata med din arbetsgivare så kanske ni kan lösa situationen tillsammans.

Hälsningar Emma Olsson
Arbetsrättsjouren