Vad händer om man bryter mot avtalet och inte arbetar uppsägningstiden ut?

Hej.

Jag har nyligen slutat arbeta i ett små företag. Chefen godkände detta men ville att jag skulle arbeta min uppsägningstid på en månad. Men då dem behandlade mig dåligt slutade jag med omedelbar verkan. Min fråga är nu har jag gjort mig skyldig till något felaktigt, kan de stämma mig med framgång och hur blir det med min semestereesättning då jag slutade innan jag tog semester. Tacksam för ett
tydligt och motiverande svar

SVAR:

Hej,

Du har en skyldighet att arbeta under uppsägningstiden. Det kan finnas en rätt för dig att sluta omedelbart men då krävs att arbetsgivaren grovt har åsidosatt sina åligganden mot dig. Utan att veta omständigheterna kan man inte ge ett svar på om de behandlingar som du utsattes för gav dig rätt att inte arbeta under den tid som ni avtalat. Rent generellt är det ett ganska högt krav och principen avtal skall hållas är viktig.

Om du har gjort dig skyldig till ett kontraktsbrott, genom att inte arbeta uppsägningstiden kan din arbetsgivare hålla inne din innestående lön. Om du har gjort dig skyldig till ett kontraktsbrott är det mest troligt att företaget håller inne din lön då du blir skadeståndsskyldig enligt LAS. Dock ska arbetsgivaren kunna påvisa att de gjort en förlust genom att du inte höll ert avtal. En stämning bör inte vara aktuellt då det är en kostsam och tidskrävande process. Du har rätt till din semesterersättning och den ska betalas ut senaste en månad från dess att din anställning upphörde.

Hälsningar Emma Olsson
Arbetsrättsjouren