Visstidsanställningar; Vem har rätt till flest timmar?

Hej,

jag tänkte fråga om hur det går till när man är flera på ett arbete som är visstidsanställda. Jag börja på mitt jobb för tio månader sen och var då en ”extra person” då de behövde ett fåtal timmar i månader extra bara och det passa mig bra eftersom jag pluggade med. Sen blev det sommar och jag ställde såklart upp och jobbade hela sommaren. De tog även in en person till som sommarvikariat och denna person har nu samma anställning som mig. Jag fortsatte att arbeta runt 100 timmar i månaden hela hösten + pluggade på 100 procent och tacka inte nej till något. Sen nu i vintras tacka jag nej till ett par tillfällen för det krocka lite med prov i skolan. Jag var även sjuk i tre dagar.

Inte förens nu har jag börjat fundera lite på mina timmar eftersom jag slutat plugga och skulle gärna jobba mer men det går inte för den andra personen som är visstidsanställd med har fler timmar än mig och har i princip haft det hela hösten trots att jag inte tacka nej till något i höstas och nu hävdar han när vi diskuterat lite om våra timmar osv att han ska ha ”gått om” mig nu när jag tackat nej vid ett par tillfällen och även var sjuk så det är därför han har fler timmar än mig med. Jag får knappt det till att gå runt längre och måste antagligen söka ett nytt jobb tråkigt nog.

Har jag ingenting att säga till om trots min anställning varat längre eller jag ska ta mina grejer och hitta något annat jobb?  Har diskuterat med några kollegor och dom tycker jag borde ha rätt till att få mer än den andra personen om jag vill det eftersom där är en till som är visstidsanställd på företaget och först går alla timmar till henne i första hand för hon har varit där mycket längre än vad vi andra två har varit.

Tacksam för svar så jag vet lite vad som gäller om jag ska ta upp det med min chef 🙂

Hej!

Gällande visstidsanställning så ska anställningsavtalet ange hur många timmar eller hur många % av heltid som arbetstagaren har rätt till. Arbetsgivaren ska då tillhandahålla arbetstagaren de timmar som denne har rätt till enligt avtalet. Är arbetstagaren ”timanställd” så har man ingen kvot av arbetstimmar som skall nås och arbetstagaren kan tacka nej till timmar. Samtidigt kan man inte tacka ja till arbetstid och sen välja att ta ledigt, utan då måste man ansöka om semester hos arbetsgivaren. Vem som har rätt till flest timmar beror på vad som står angivet i respektive anställningsavtal. När anställningsavtalen sedan är tillgodosedda, så är det arbetsgivarens arbetsledningsrätt att dela ut resterande arbetspass. I detta skede spelar det ingen roll vem som varit anställd längst.

Hör av dig igen om du har ytterligare frågor!

Jessica Sääf Arbetsrättsjouren