Arbetstidens förläggning vid deltidssjukskrivning

Hejsan!

Jag är sjukskriven på 75% men skall snart prova att börja jobba 50%. Jag jobbar normalt mellan 10-18 och har under mina 25% som jag arbetat nu jobbat morgon 2h alla dagar utom en då jag jobbar kväll. Nu när jag skall upp på 50% skriver chefen i ett mail att jag skall jobba kväll och dessutom ta ut komp på måndagar. Jag mailade och sa att jag inte tror jag kommer orka med att jobba kväll mer än en dag eftersom jag lär träna sjukgymnastik tre gånger i veckan och lär vila där efter och efter arbetstid på kvällsjobb så är träningslokalen stängd. Frågade även om min ersättare hade något förhinder med att jobba kvällar. Till svar fick jag enbart att detta var vad som passade bäst för verksamheten just nu. Jag tycker jag blir överkörd och har det jobbigt som det är med att försöka
komma tillbaks i arbete. Arbetstiderna på 50% kan komma och göra att jag måste gå ner till 25% igen för att orka med att träna sjukgymnastik. Jag vet att min ersättare kan jobba kvällar och har gjort det hittills. Chefen är av typen som inte vill lyssna när man vill ta en diskussion. Kan jag själv bestämma mina arbetstider som passar bäst för att jag skall komma tillbaka efter sjukskrivning eller kan försäkringskassan eller läkaren hjälpa till? Och är det verkligen rätt att han kan bestämma när jag skall ta ut min komp? Jag vill ju helst jobba alla fem dagar i veckan för att se hur mina framsteg går för att klara av att gå upp mer i tid eftersom.

Jag har t.om. börjat tänka på att säga upp mig eftersom jag tycker att min väg tillbaks från sjukskrivning till ett normalt liv inte ska inkludera den stress och ilska som detta ger mig. Jag har min skada att kämpa med nu.

”Kämpande sjukskriven”

SVAR:

Hej,

Arbetsgivaren kan inte bestämma när du ska ta ut din komp ledighet. Vad gäller arbetstidens förläggning omfattas detta av arbetsgivarens arbetsledningsrätt. Arbetsgivaren har således som utgångspunkt rätt att bestämma när arbetstagaren ska arbeta. Du kan inte ensidigt besluta vilka tider som du vill/kan arbeta. Då du är under rehabilitering ska arbetsgivaren verka för att du kan återgå till din tjänst. Arbetstiden ska anpassas så att du som arbetstagare har möjlighet att återgå till arbetet. Arbetsgivaren har en skyldighet att verka för din rehabilitering och om du riskerar att försämras vid en förändring av arbetstiden bör du ta upp diskussionen med arbetsgivaren. Vill din arbetsgivare inte lyssna kan du försöka få gehör genom att kontakta försäkringskassan. Alla parter har samma intresse, att du ska orkar arbeta i den utsträckning som du gjorde innan din skada och en risk för försämring leder endast till skada för alla inblandade.

Hälsningar Emma Olsson
Arbetsrättsjouren