Förändring av schema och turordning

Hej,

Jag blev uppsagd i november 2012. Jag har 5 månaders uppsägningstid, med andra ord ska jag jobba kvar till den 9 april. Redan en vecka efter min uppsägning ändrade chefen vårt schema. Jag som hittills har arbetat till 24.00 på kvällarna och helger får nu gå dagtid 8 – 16.30 i 5 månader tills jag slutar. Jag står inte ens med på det nya schemat. Så dels har jag blivit ”fråntagen” ob-tillägget på kvällar och helger, och om jag ska söka jobb redan nu så måste jag ta ledigt, vilket leder till ännu mer avdrag på lönen.

Var det rätt av min arbetsgivare att göra detta? När jag väl kommer till Arbetsförmedlingen första dagen, vilken lön ska jag ange då
man ska fylla i årslön?

Uppsägningen är p g a arbetsbrist på papper, men i själva verket är det för att han vill göra nya investeringar i verksamheten.

Det finns 3 st timanställda som anställdes efter mig, plus en heltidare som har samma uppgifter som jag plus att hon har blivit ställföreträdande, och det var hans förklaring varför jag fick gå och inte hon.

Mest kränkt känner jag mig av det ändrade schemat, var det verkligen rätt?

mvh

SVAR:

Hej,

Arbetsbrist är ett omfattande begrepp och innebär mer än att det saknas arbetstillfällen hos arbetsgivaren. Det kan alltså vara helt korrekt att säga upp personal med motiveringen arbetsbrist när arbetsgivaren ska göra nya investeringar i verksamheten. När arbetsgivaren säger upp personal till följd av arbetsbrist ska arbetsgivaren följa turordningsreglerna som innebär sist in först ut. Arbetsgivaren kan dock avvika från turordningsreglerna om det är upprättat en avtalsturlista med facket eller om arbetsgivaren har maximalt 10 anställda. För att veta om din uppsägning är korrekt måste du således undersöka de alternativen.

Vad gäller förändring av schemat så är det arbetsgivaren som leder och fördelar arbetet. Arbetsgivaren har en rätt att ändra scheman, men en för stor förändring kan innebära en förändring av din anställning. Vilken lön du ska ange när du kommer till arbetsförmedlingen måste du diskutera med dem.

Hälsningar Emma Olsson
Arbetsrättsjouren